Pukkilan Yrittäjät on huolissaan kunnan nettiyhteyksistä

 

Nykyajan yritystoiminta perustuu jo hyvin usein nopeaan tiedonsiirtoon ja vaatii toimivat, riittävät ja vakaat nettiyhteydet. Etätyön tekeminen yleistyy ja etätyön tekijät tarvitsevat työssään varmempia yhteyksiä kuin mobiililiittymillä voidaan nyt toteuttaa.

Emme pysty katsomaan tulevaisuuteen, mutta voimme kuvitella minkälaiset tietoliikenneyhteyskuormitukset ovat esim. 10 vuoden kuluttua, kun toiminnot siirtyvät yhä enemmän verkkoon esim. TV:n osalta. Jos mobiiliyhteydet pätkivät jo nyt, mikä on tilanne silloin? Teknisesti ei ole mahdollista saavuttaa muuta niin varmaa yhteyttä kuin valokuidulla voidaan saada aikaa.

Maaseutukuntana emme voi tarjota niin paljoa työpaikkoja kuin moni vilkkaampi kunta ja houkutella sillä asukkaita.  Mutta jos haluamme, voimme tarjota mahdollisuuden työskennellä kotoa käsin keskellä luontoa.

Pukkilan Yrittäjät katsoo, että kunnan elinvoimaisuuden kannalta on erittäin tärkeää turvata yrityksille ja etätyöntekijöille nettiyhteydet myös tulevaisuudessa. Jäämme kuntana naapureiden jalkoihin, jos meillä ei ole infra kunnossa ja toimivat nettiyhteydet ovat nykyajan valtateitä.  Tästä syystä kehotammekin kaikkia kotitalouksia ja yrittäjiä harkitsemaan avoimin mielin meneillään olevaan valokuituhankkeeseen osallistumista.

 

Pukkilan Yrittäjät ry:n hallituksen puolesta

 

Minna Järvenpää

PJ